Kwasy kosmetyczne

Kwas salicylowy – właściwości i zastosowanie w kosmetologii

Ze względu na swoje właściwości kwas salicylowy od lat znany jest w kosmetologii. Stosuje się go zarówno w preparatach do pielęgnacji cery, zwłaszcza trądzikowej, jak i podczas profesjonalnych zabiegów kosmetycznych. Wyjaśniamy, kiedy warto sięgnąć po produkty z kwasem salicylowym i w jaki sposób bezpiecznie ich używać.
kwas salicynowy

Materiał promocyjny

Zobacz również:
Reklama