Tapioca starch – najważniejsze właściwości i zastosowanie

Tapioca starch to substancja wykorzystywana do produkcji kosmetyków. Pełni rolę zagęstnika, który pozwala osiągnąć zadowalającą konsystencję produktów. Sprawdź jej pozostałe właściwości!

tapioca starch

Tapioca starch to substancja pochodzenia roślinnego, która w przemyśle kosmetycznym pełni funkcję zagęstnika, który ułatwia nadanie produktom odpowiedniej konsystencji. Ponadto posiada właściwości pielęgnacyjne o działaniu łagodzącym.

Tapioca starch – zastosowanie

Tapioca starch to substancja, która doskonale absorbuje wilgoć i zagęszcza dany produkt, pozwalając nadać mu optymalna konsystencję. Dzięki swoim właściwościom tapioca starch skutecznie „zlepia” ze sobą poszczególne składniki kosmetyków, umożliwiając stworzenie spójnej całości. Stosowana w kosmetyce zgodnie z zaleceniami jest całkowicie bezpieczna.

Tapioca starch w kosmetyce pełni rolę zagęstnika, spoiwa łączącego poszczególne składniki produktów



Powiązane artykuły:
Anna Kwiatkowska
pasjonatka tematyki beauty, od zawsze na bieżąco z trendami w kosmetyce pielęgnacyjnej i make-upowej. Kocha modę. Jej najnowszą pasją jest zdrowe odżywianie, stara się też żyć coraz bardziej ekologicznie.

Może Ci się spodobać

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.

Podobne artykuły w kategorii: Encyklopedia