Przejdź do treści

Encyklopedia1 min czytania

Fructose - czym jest i jaką funkcję pełni w kosmetyce?

Fructose to składnik wielu produktów kosmetycznych. Jego rola przede wszystkim polega na utrzymaniu prawidłowej konsystencji produktu przez cały czas jego używania. Poznaj go bliżej!

Tekst opracowany z wykorzystaniem sztucznej inteligencji. Zasady i ograniczenia

Fructose to popularny składnik produktów kosmetycznych. Dodany do nich spełnia podwójną rolę. Z jednej strony zabezpiecza przed wysychaniem, z drugiej zaś działa nawilżająco i pielęgnuje skórę. Stosowana w sposób nie przekraczających norm zarówno pod względem jej ilości, jak i stężenie nie wykazuje działania uczulającego lub drażniącego.

Fructose - właściwości i zastosowanie

Fructose to substancja o pochodzeniu roślinnym, który bywa wykorzystywana w przemyśle kosmetycznym do zapewnienia prawidłowej konsystencji produktów i zapobiegania ich wysychaniu po otwarciu opakowania. Jako składnik kosmetyków pielęgnacyjnych fructose wykazuje działanie nawilżające i poprawiającej poziom elastyczności warstwy rogowej skóry. Stosowana w stężeniu odpowiadającym obowiązującym normom jest całkowicie bezpieczna dla człowieka.   

Fructose to składnik kosmetyków, który odpowiada za utrzymanie ich prawidłowej konsystencji. Dodatkowo nawilża skórę i poprawia jej elastyczność.

Redakcja Estetico · wszystkie artykuły